sâmbătă, 16 ianuarie 2016

"Divide et impera" devine "complică şi controlează"

Ăsta-i şi motivul pentru care n-am mai scris de aproape doi ani: e din ce în ce mai complicat sa ai un cont de blogger. Bătrânul gugăl ştie oricum toate conturile pe care le ai, codurile, parolele pin-urile şi te lasă până ţi-i lumea mai dragă.
Când vrei să postezi ceva, începe sarabanda mărturisirilor: trebuie să te conectezi la familia gugăl, să-ţi recunoşti toate păcatele(alte conturi), parolele, numerele de telefon, etc. Iar după câţiva ani de hârjoneală pe blog, big G poate să îţi şteargă blogul pentru că i se pare irelevant. Sau doar câte o postare pe ici pe colo...
La fel cum face feisbuk cu comentariile: nu le mai publică cronologic, ci în ordinea importanţei- relevanţei.
Ce vorbeşti! Cine hotărăşte importanţa sau relevanţa unui comentariu? Te-ai putea gândi că e vreun robot. Aşa e, dar la subiecte sensibile nu mai e robot, e moderator. FB a devenit sursa suprema de informaţii, de părere unanimă, de putere absolută de influenţare a opiniei publice. S-au câştigat alegeri pe schema asta( sau asa ni se spune).
Ca să revin la complicitatea complicării lucrurilor, a avut cineva curiozitatea să citească( şi să înţeleagă) vreo factura de la EON( curent sau gaz)?
Chiar dacă vine cu o pagină A4 de instrucţiuni, eu nu am reuşit să pricep nimic. Îmi imaginez că majoritatea lumii doar plăteşte resemnat. A renunţat la încercarea de a pricepe gogomania aia cu ani în urmă.
Dacă nu plăteşti, devii irelevant şi te deconectează în 24 de ore.
La fel procedează şi cei de la apă.
Sau cablu.
Sau banca.
Sau telefon.

Nu-mi place să am dreptate în astfel de cazuri, dar suspectez că e aproape momentul când va apărea o soluţie salvatoare la toate aceste probleme: vreun card atotputernic, sau vreun cip sau altceva care să le rezolve pe toate...
Si atunci să vă ţineti...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu