marți, 23 februarie 2010

3:07

E un nou model de Peugeot? Atunci de ce e AM? Si de ce s-a schimbat?

Pentru ca e ora. Ceasul. Timpul betivule…

Asta e micutul dreptunghi din dreapta jos pe monitor. Ora exacta! Deja e prea devreme sa imi fac reprosuri ca ma culc prea tarziu, ma gandesc.

Am un sentiment ciudat. Pentru prima oara in viata mea sunt emotionat dar nu reusesc sa definesc clar de ce.

Sunt suparat sau bucuros? Cale de mijloc nu e. Sigur tre’ sa ma decid cumva:

Dupa ceasuri intregi de whisky , Antena 3 si Realitatea a venit vestea super media; Ponta l-a facut varza pe Geoana. Asta da stire!

Ceasuri intregi trusturile media ne-au bombardat cu stiri, reclame si News Allert de la fata locului. Deabia mi-am permis sa merg sa ma pis( in calupurile de reclame, evident)

Cablistii sunt multumiti. E.on asijderea. Guvernul radiaza. Petrom a mai scumpit oleaca .

Economia duduie. Copiii si-au pierdut alocatia! Parintii mei isi pierd pensia! Tre’ sa va ia, tata ceva… Parazitii stiau ceva! Astea-s versuri de acum 12 ani!!!

Ne trezim adesea luand parte unuia sau a altuia intr-o lupta “electorala”, o ecuatie cu suma zero. Ca un bilant contabil. Un politician a castigat si evident altul a pierdut. Vor fi miltumiti si nemultumiti. Asta va tine pulimea ocupata.

In 2000, Bush a castigat cu cca. 57000 de voturi in defavoarea lui Al Gore. In 2009 Basescu a castigat cu cateva zeci de mii de voturi in fata lui Geoana. In 2010 Ponta a castigat cu 80 de voturi in fata lui Geoana. Oare chiar suntem mereu asa de lipsiti de imaginatie? Suntem doar 2 tabere? Mai bucuros eram cu Urania care ne imparte in 12 tipologii distincte de oameni si de destine. Dar doua? Democrati sau republicani; laburisti sau conservatori; stanga sau dreapta e tot ce mai putem sa vedem? Parafrazand o reclama la o banca poti fi greiere si cheltuiesti sau furnica si economisesti. Si e OK! Pe naiba!

Nu mai avem identitate. Ne identificam cu brandurile, cu politicenii. Ce-s aia?

Oameni care au facut un legamant sfant cu compromisul. Oameni(zau?) care si-au facut o doctrina din a minti, din a fura, din a nu simti nimic pentru nimeni si nimic.

"Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, in smintiti si in misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni
"

Pana si Eminescu stia ca vor fi doar doua tabere. Tu inspre care te indrepti?

Inchide televizoru si incepe sa gandesti pentru tine!

Toni St. Scribu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu